AkseliErkkila Kansallinen

Väyrysläisten korttitemppu on kulman takana

  • Vastavirtaan nousee lohen suku
    Vastavirtaan nousee lohen suku

Tätä kirjoittaessani on käytännössä muutaman päivän päässä, että Paavo Väyrynen on tehnyt jälleen onnistuneesti korttitempun, ja saanut kokoon 5000 tarvittavaa korttia perustamansa Seitsemän tähden liikkeen saattamiseksi puoluerekisteriin. Oma osuuteni oli tällä kertaa vaatimaton, sillä olen ollut työarjen ja opiskelun puritsuksissa. Kiitoksia työhönpääsystä en kuitenkaan osoita Sipilän hallitukselle. Mutta näistä hyvistä poliittisista uutisista kiitokset kuuluvat kyllä korttitalkoilijoille.

 

Viimeisessä kahdessa vuodessa, jonka olen saanut olla Paavo Väyrysen tukijoukoissa, tiivistyy Väyrysen yksi tunnetuimmista puolista, nimittäin kyky nousta ylös vastoinkäymisistä ja painaa vastatuuleen vaikka välillä vastustaisikin. Tällainen ajattelu tarttuu helposti.

 

Seitsemän tähden liike on onnistunut keräämään kannattajakortit nopeammin kuin Kansalaispuolue, jonka korttikeruuseen minä työttömänä osallistuin aivan konkreettisesti, tietämättä kuinka tulevaisuudessa omiemme joukkoon tulleet kaapparit mitätöivät työmme. Lopulta korttien keräämiseen meni aikaa noin 5,5 kuukautta, josta yksi kuukausi oli kerta kaikkiaan kankeaa presidentinvaalien rutistuksen jälkeen. Mikäli olisin toiminut jonkun muun henkilön taustajoukoissa, olisin varmasti antanut periksi jo aikapäiviä sitten. Mutta ei periksi voi antaa, jos ei anna periksi päällysmieskään.

 

Mitä tekee YLE?

Seitsemän tähden liikettä on yritetty ”nollata” samoin argumentein kuin muitakin eduskuntaan pyrkiviä, vielä vakiintumattomia liikkeitä. Meitä nuo argumentit eivät kuitenkaan koske. Meidät erottaa piraatti- feministi- kommunisti- ynnä muista puolueista se, että meidän puheenjohtajamme tunnetaan, ja me osallistuimme menestyksellisesti presidentinvaaleihin vain vuosi sitten. Lisäksi elämme aikaa, jona ihmiset eivät enää kysy äänestyspäätökseensä lupaa isältään ja hakevat uusia ratkaisuita.

 

Mitä presidentinvaalien tulokseen tulee, on todettava että Paavon saamalla äänimäärällä menisi useissa vaalipiireissä läpi kaksikin ehdokasta. Lapissa äänimäärä riittäisi korkean ns. ”piilevän äänikynnyksen” vuoksi vain yhteen paikkaan, mutta Uudellamaalla ja Oulussa kahteen, Oulun vaalipiirissä jo komeastikin. Vaikka kyseessä ovat eri vaalit, toimii tämä argumentti kahteenkin suuntaan. Presidentinvaaleissa Niinistön ilmapallo oli median toimesta puhallettu niin täyteen, että tilaa muilla ehdokkailla ei juuri ollut. Nyt sitä ilmiötä ei ole.

 

Mitä tekee YLE?

Kysymykseksi nousee sekin, kuinka media nyt toimii. YLE kun käsittelee Sininen Tulevaisuus-puoluetta kuten mitä tahansa eduskuntapuoluetta, vaikka Siniset ei olekaan saanut yhtään kansanedustajaa viime eduskuntavaaleissa, kuten eduskuntapuolueen määritelmä laissa kuuluu. Kehtaako veronmaksajien rahoista itsensä kustantava media kohdella puolueita eri tavalla, vaikka ne ovat teknisesti aivan identtisessä tilanteessa? Kadunmiehen oikeudentunnolla olisi helppoa vastata että ei, mutta jos jotain olen tähän mennessä Suomesta oppinut, niin täällä herrat kyllä kehtaavat vaikka ja mitä. Jäädään odottelemaan.

 

Seitsemän tähden liikkeelle on poliittisesti todellista tilausta, mikäli saamme näkyvyyttä edes puoleksi samoissa määrin kuin pienimmät eduskuntapuolueet, onnistumme ehdokasasettelussa ja osaamme käydä vaalit – ja varsinkin viimeinen on Väyrysellä hallussa. Tällä hetkellä nukkuviin on vuotanut varsinkin Keskusta ja aiemmin Perussuomalaiset ovat menettäneet äänestäjiä SDP:hen. ”Katsomossa” on siis paljon aivan oikeutetusti Keskustan oikeistolaiseen kaupunkilinjaan pettyneitä, ja SDP:ssä taas niitä, jotka kavahtivat Perussuomalaisten oikeistolaista talouspolitiikkaa, mutta aiemman äänestyskäyttäytymisensä perusteella eivät arkaile äänestää maahanmuutto- ja EU-kriittistä vaihtoehtoa.

 

Tällä kertaa en lopeta tekstiäni totuttuun tapaan, vaan mukaillen Mark Twainia totean, että huhut kuolemastamme olivat vahvasti liioiteltuja.

 

P.S. 5000 kannattajakortin rajan rikkoutuminen ei vielä ole lopullinen, joten kortteja voi vielä tulostaa ja lähettää. Kortteja saa osoitteesta www.seitsemäntähdenliike.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kansalaispuoluetta ei ole kaapattu. Kukaan ei omista puoluetta, vaan siellä on sitä varten valittu ne henkilöt, jotka johtavat puoluetta. Mikään puolue ei ole yhden miehen tai naisen määrättävissä. Johto voidaan vaihtaa, mutta se tapahtuu niiden menettelytapasäännösten mukaan, mitä laki ja puolueen säännöt määrää.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Lue Väyrysen uusin kirja "Terve Suomi", niin tiedät paremmin, mitä tapahtui. Kaappaajat järjestivät protestoinnista huolimatta hallituksen kokouksen ajankohtaan, johon kaksi jäsentä ei voinut osallistua ja alkoivat sitten erottaa puolueen jäseniä ja valita uusia kannattajiaan tilalle. Kaappaamista helppotti, kun päätösvaltaisia jäseniä oli vain noin 30. Asiat ovat nyt oikeusprosessissa, eli Kansalaispuolue jäissä. Siksi tarvittiin uusi puolue, Se on Seitsemän tähden liike, entisillä säännöillä. Kaappaajat pyrkivät myös omavaltaisesti vastoin puolueen sääntöjä perustamaan puolueelle osastoja, vaikka puolueen ei ole edes tarkoitus osallistua paikallisvaaleihin ja jäsenet voivat toimia myös muissa puolueissa, kuten Väyrynen pyrki toimimaan Keskustassa. Tavoitteena on, että saadaan kansan valitsemia edustajia, parlamentaarikkoja, joilla on käytännön asioissa ylin valta, patsi, että väliin kysytään kannattajien mielipiteitä, kuten tekee Viiden tähden liike Italiassa. Myös Englannin oikeistopuoluetta voidaan kutsua parlamenttipuolueeksi. Sitä ideaa Tuula Komsi ei vaikuta vieläkään ymmärtäneen. Siis puolue tai sen organisaatio eivät ole tärkeitä. Tärkeitä ovat tärkeimmät asiat, ja muista asioista itse kukin, myös kansanedustajat, saavat olla omaa mieltään. Minusta olisi ollut erinomaisen hienoa, jos Paavo olisi päässyt Keskustassa asemaan, jossa olisi voinut vaikuttaa merkittävästi Keskustan politiikkaan. Ei kelvannut Sipilälle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Toivotan kaikille eduskuntavaaleihin osallistuville puolueille ja liikkeille sekä heidän ehdokkailleen onnea ja menestystä tuleviin koitoksiin. Kansa päättää, mutta toivottavasti vain asiat riitelee eikä ihmiset.

Martti Kaisto

Sitkas kerääjä olit ed. kerralla itsekin Oulun kaduilla.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Paavo Väyrynen oli ainoa joka yritti kaappausta. Hän yritti sulauttaa kansalaispuolueen keskustapuolueeseen kenenkään hallituksen jäsenen mielipidettä asiaan kysymättä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oma analyysini on se, että Paavo Väyrysen itsekkyys ja liiallinen oman edun tavoittelu pilasi monta hyvää asiaa. Paavon mielestä kaikki olisi pitänyt tehdä kansalaispuolueessa(kin) niin kuin hän haluaa, vaikka puolueelle oli valittu johto, jonka johtotehtävissä Paavo itse ei enää ollut eikä pitänyt antamaansa lupausta, vaan ryhtyi suhmuroimaan tavalla, joka johti Paavon siihen tilanteeseen, missä hän nyt valitettavasti on.

Paavo kuvitteli myös, että hän voi päättää kahden eri puolueen asioista sekä kansalais- että keskustapuolueen asioista, vaikka hän ei kuulunut enää kummankaan puolueen johtoon, kun hän ilmoitti presidentinvaalien jälkeen haastavansa Juha Sipilän keskustan puoluekokouksessa ja siinä samalla hän petti antamansa lupauksen kansalaispuolueelle.

Lopulta kumpikaan ei toteutunut ja nyt Paavon kannatus on suorastaan romahtanut ja sitä yritetään nyt nostaa 7 tähden liikkeen avulla. Jäljelle ovat jääneet ne, jotka tukevat häntä läpi kivisen seinän, tekipä Paavo ihan mitä tahansa. Paavon suurin ongelma on tällä hetkellä Paavo itse ja hänen olisi aika jäädä eläkkeelle ja auttaa omaa puolisoaan Vuokkoa, jonka hän on kertonut olevan vakavasti sairas.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Minäkin olen kai kolmen puolueen jäsen, enkä ole kaappaamassa mitään. Nyt sunnuntainakin möin Seinäjoella Seisemän tähden korttikeräyksen yhteydessä kaksi Itsenäisyyspuolueen kustantamaa kirjaa Isäntämaasopimuksesta. Olin toimittanut kirjan ja kääntänyt sopimuksen suomeksi yhden toisen kaverin kanssa.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Onnittelut etukäteen Seitsämän tähden liikkeelle! Odotan, että tulette tänne meillekin päin sillä olen hyvin kiinnostunut minkälainen drive teillä on kun pääsette irti. Se vauhdinhurma kertoo, että minkälainen kannatus puolueellenne tulee.

Kävin jokunen viikko sitten Nils Thorvalsin iltatilaisuudessa Suomi, EU ja Nato. Siihen aiheeseen ei päästy ollenkaan sillä keskustelu luisui ilmastonmuutosasioihin.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Seinäjoen messuilla täytin Paavon puolueen kannattajakortin. Sekä samalla reissulla Jouko Pihon siniristin liiton kannattajakortin

Käyttäjän aunemanttari1 kuva
Aune Mänttäri

Vesa Levoselle ja Tuula Komsille ehdottaisin: Puhutaan asioista niin, että esitetään asiaa käsitellessämme asiaan kuuluvat kaikki puolet. Tällä tarkoitan presidentinvaalien aikana käyttöön otettua "tekstin tarkastusta" Tuolloin katsottiin, että jos heittää asian esille on sen molemmat puolet tuotava esille, siis kaikki puolet tuotava julki.

Tietääkseni Paavo Väyrysen erottaminen Kansalaispuolueesta on käsitelty Helsingin käräjäoikeudessa (tai raastuvanoikeudessa) Kansalaispuolueen päätös erottaa Paavo Väyrynen, päätös oli lakien vastaisesti.

Se mitä Vesa Levonen puhuu ja on puhunut Paavo Väyrysestä, henkilökohtaisuuksista, kuulunee yleisesti otettuihin ja käytettyihin "aseisiin" joilla koetetaan nujertaa maamme pätevintä valtiomiestä.

Me Suomalaiset ja koko ihmiskunta tarvitsemme kansallisesti uudenlaita päätöksentekoa, uusia toimijoita hoitaman verorahoilla tuotettujen kansallisia tehtäviä.

Jokainen kyvykäs "sidonnaisuuksista vapaa" uusi kansanedustaja olisi kullanarvoinen asia meillekin täällä EUN-hallintoalueella "Itsenäinen Suomi"

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Paavo Väyrysen erottamisessa oikeuden toteama virhe tapahtui muotoseikassa, ei siinä, etteikö erottamiseen ollut syytä. Kaappauspuheisiin oikeus ei uskonut.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kerrotko mitä syitä erottamiseen oikeus näki päätöksessään?

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #11

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset