AkseliErkkila Kansallinen

Puheeni Helsingissä 6.12. - EU ja maaseutu

Tervehdys teille kaikille, jotka olette tulleet osoittamaan mieltä itsenäisen Suomen puolesta!

 

Olen Akseli Erkkilä Kittilästä. Jos Kittilä ei soita kelloja, niin se on heti käsivarren alapuolella. Puhun murteella, joten yrittäkää saada selvää. Olen täällä sen vuoksi, että voin näyttää, kuinka EU ja Suomen alistettu asema suuressa liittovaltiossa on aivan samalla lailla vahingollista, asuit sitten pohjoisen harvaan asutulla maaseudulla tai tiuhaan asutussa kaupungissa.

 

En ole tullut teitä opettamaan, mutta haluan tuoda myös itsenäisyysmielisen maaseudun äänen näihin kinkereihin. Minä vastustan maaseudun autioitumista ja ihmisten keskittämistä keskuksiin. En siksi, että olisin vihainen kaupunkilaisille tai kaupunkia vihaisin, vaan sen takia, että nykyinen kehitys, jossa ihmiset pakotetaan asumaan kaupunkikeskuksiin, on haitaksi pieni- ja keskituloisille niin maaseudulla kuin kaupungeissa. Syrjäseuduilla työvoima vähenee, palvelut ja kyläyhteisöt heikentyvät, ja kaupungeissa taas vuokrat ja asuntojonot sekä työttömyys ja yleinen pahoinvointi kasvavat. Ainoa, joka tästä hyötyy, ovat kaupunkikiinteistöjen omistajat – ne samat, jotka taputtavat käsiään yhteen aina kun kuulevat kirjainparin EU!

 

Meille maaseudulla EU:ta on kaupattu ja kaupattiin aluepolitiikan pelastajana ja maaseudun elvyttäjänä. Mitä maaseudulle on EU:n puolesta sitten saatu? Rahoitusta kaikenmoisiin hölynpölyhankkeisiin, jotka työllistävät useimmiten kaksi virkamiestä, jotka niitä toteuttavat. Työntekijät ovat paikalla työttömyyskorvausta vastaan. Kun rahat loppuvat, loppuu hanke ja hyötyä ei näy missään. Lisäksi EU maksaa maataloustukia. Maataloustukia, jotka Suomi voisi maksaa itsekin, nettomaksajia kun olemme. Nämä maataloustuet ovat muutenkin pelkkää silmänlumetta. Niitä maksetaan, koska EU:ssa eteläiset tuottajamaat työntävät oman tuetun elintarvikeylijäämänsä myös Suomen markkinoille. Maataloustuilla on tuhottu satoja ja tuhansia pientiloja, ja ajettu maatalouselinkeino suuriin tehdasmaisiin laitoksiin. Kaukana alkaa olla ihanne Suomen maaseudusta!

 

Euroopan unioni ja euro on vienyt Suomelta mahdollisuudet pitää Suomi ihmisläheisenä maana, jossa jokainen suomalainen voi työskennellä meidän kaikkien yhteiseksi hyväksi, asui sitten maaseudulla tai kaupungissa. Euron mukanaan tuoma ajattelu, jossa valtio toimii kuin yritys, on tuhonnut suomalaista hyvinvointia rakentaneita liikelaitoksia, kuten TVH:n ja on rampauttamassa hyvää vauhtia Metsähallituksen, jonka yhtiöittämistä perustellaan EU:lla, vaikka vastaavia liikelaitoksia on melkein kaikissa EU-maissa! Pian Suomen puunmyynnistä voitot valuvat yksityisille sijoittajille ja pankeille – samoille, joille Suomi maksaa euroaikana valtionlainansa korkoja. Nämä kaikki ovat maaseutua kurjistavia ja sitä kautta kaupunkeja täyteen pakkaavia toimenpiteitä – ihmisiltä viedään mahdollisuus elättää itsensä, ja tilalle tulevat itäeurooppalaisia palkkaavat vuokratyöfirmat.

 

Minä haluaisin nähdä Suomen, jossa maaseutu ja kaupungit elävät rinnakkain, ja jossa suomalaiset voivat aidosti valita, millaisessa ympäristössä he haluavat elää. Sellaisessa Suomessa ei tapahdu perhesurmia, ei kouluammuskeluja eikä insuliinisurmia. Sellaisessa Suomessa kaupungit ovat väljiä ja turvallisia, ja maaseutua koristavat virkeät kyläyhteisöt. Sen, tai oikeastaan senkin vuoksi Suomen on erottava EU:sta ja eurosta ja palautettava itsenäinen talous- ja aluepolitiikka ja otettava Suomen omat luonnonvarat meidän suomalaisten käyttöön, takaisin kansainvälisiltä sijoittajilta ja pelureilta työllistämään suomalaisia syrjäseutujen alkutuotannossa ja keskusten jalostusteollisuudessa.

 

Ero EU:sta ja eurosta ei ole hyväksi vain osalle Suomea. Suomen itsenäisyys on meidän kaikkien yhteinen asia, ja miesmuistiin ei ole ollut yhtä päätöstä, joka edustaisi meidän kaikkien yhteistä etua kuin ero EU:sta ja eurosta.

 

Sen vuoksi tiukka ei EU:lle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Eero Mattila
Käyttäjän TimoSotikoff kuva
Timo Sotikoff

Todella hyvä puhe Akseli, kiitos - tässä on EU:n aiheuttamat alueellisen tasapainon haitat tuotu kokonaisuutenaan esiin. Tämä EU:n kurjistava rakenne iskee meihin kaikkiin, niin kaupungissa kuin maaseudulla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset