AkseliErkkila Kansallinen

YLEn gallup: Mitä jäi jäljelle?

Jopas oli galluppi (YLE 8.10.2015). Perussuomalaisten suosion lasku ja SDP:n vastaava kannatuksen nousu on suurin yksittäinen gallupkannatuksen muutos, minkä lyhyen ikäni aikana muistan. Perussuomalaisten pudotus johtuu tietysti hallitusvastuusta. En tarkoita hallitusvastuulla vastuunkantamista Suomesta ja suomalaisista, vaan vastuunkantamista siitä, että Suomen itsenäisyyden palauttaminen jätettiin juhlapuheiden tasolle ja mieluummin sopeuduttiin nykyiseen asioiden tilaan.

 

SDP:n kannatuksen nousu on nykyisessä tilanteessa ymmärrettävää, sillä mediastahan ihmiset eivät saa tietoa ns. toisesta puolueesta. Toisella puolueella tarkoitan tiukan EU-vastaisia puolueita, sillä nykypolitiikassa EU-kysymys on selvin vedenjakaja. Joko säädellään vauhtia, jolla kuljemme kohti kansallisuudet ja valtioiden itsenäisyyden hävittävää EU-liittovaltiota, tai pyritään palauttamaan Suomen itsenäisyys eroamalla EU:sta. Vasta EU-eron jälkeen voidaan vakavissaan puhua siitä, mihin suuntaan itsenäistä Suomea kehitetään.

 

Jo eurokriisin alettua oli täysin selvää, että Perussuomalaisten tavoitteet eivät ole toteutettavissa, mikäli olemme osa EU:ta. Tehokkaan maahanmuuttopolitiikan estää ihmisten ja pääomien vapaa liikkuvuus, mitä ei hevin murreta. Suomalaista suosivan investointipolitiikan estää EU:n kilpailu- ja hankintasääntely. Työllisyyspolitiikan ja ylipäätään oman talouspolitiikan estää eurojäsenyys, joka kieltää Suomea velkaantumasta suoraan omalle keskuspankilleen. Suomen pankin tukiostot ovat täysin eri asia, kuin suora keskuspankkivelka. Toisin sanoen oli täysin selvää, että mahdollisiksi tavoitteiksi jäivät vain esimerkiksi pakkoruotsin lakkauttaminen ja suhtautuminen avioliittolakiin – toisin sanoen päätämme EU-puolueita äänestämällä vain siitä, minkä värisen EU-Suomen haluamme.

 

Samoin on myös SDP:n laita. Laaja hyvinvointivaltio on EU:n puitteissa mahdollinen vain, mikäli eläisimme jatkuvassa kauppataseen ylijäämässä ja noususuhdanteessa, mikä on tietysti mahdotonta. Suomen hyvinvointivaltio perustui sen rakennusaikana ylijäämäiselle julkiselle sektorille, johon kuului valtionyhtiöitä ja liikelaitoksia, sekä aktiiviselle kauppa- ja rahapolitiikalle. Kaikki nämä on meiltä viety pois – yhtenä suurimmista EU-sankareista toimi muuten kävelevä katastrofi nimeltä Paavo ”Pöö” Lipponen.

 

Suomi tarvitsee oman rahapolitiikan ja oman valuutan. Suomi tarvitsee oman kauppapolitiikan ja mahdollisuuden käydä kauppaa Venäjän kanssa. Suomi tarvitsee oman rajavalvonnan. Suomi tarvitsee itsenäisen puolustuksen. Suomi tarvitsee itsenäisyyden. Näitä ei yksikään eduskuntapuolue ollutkaan vaalien aikana eikä myöhemmin hallituksessa meille palauttamassa, ja yhden kohdalla riski realisoitui. Tässä on itsenäisyyspuolueelle työnsarkaa, mikäli saamme äänemme kuuluviin.

 

Jos itsensä pettää, mitä jää jäljelle? Ilmeisesti 10,7 prosenttia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Alkaa olemaan äänestysvaihtoehdot vähissä.

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Enpä käske äänestämään Itsenäisyyspuoluetta tai mitään muutakaan, mutta toivoisin että vaalien aikana opittaisiin se ajatus, että jokaista puoluetta voi äänestää ja yhtään ääntä ei ole vielä laskettu tai annettu. Mikäli EU-ero on tärkein asialistalla, silloin vaihtoehto voi hyvinkin olla IPU. Jos taas sattuu olemaan salaa sosialisti tai avoimestikin, voi vasemmistoliiton rinnalla harkita äänestävänsä vaikka kommunisteja. Muutoin ei politiikan ryhti palaa - mitä eduskuntapuolueiden tarvitsee pelätä, jos ulkopuolella olevat haastajat nollataan jo ennen vaaleja?

Jos taas on politiikkaan perin juurin pettynyt, ei äänestämättä jättäminen ole ratkaisu, mutta samalla kannattaisi olla aktiivinen myös vaalien välillä. Onhan meillä kasvavaa kansanliikettä ja yhdistystä joka lähtöön, molempi parempi.

Mohamed Rasal

Humoristi. Ei yksi homo kesää tee, eli Tynkkynen jää surulliseksi muistoksi henkilöstä, joka bb-talosta lähti politiikkaan ja luuli äänestäjien seuraavan itseänsä.

Käsittääkseni keskivertoäänestäjälle Tynkkynen on tosiaan homo bb-talosta eikä sen varaan voi politiikassa laskea yhtään mitään.

Ihmettelen jos Tynkkynen olisi ehdolla ps-puolueessa ensi vaaleissa, joihin on iäisyys poliittisella kalenterilla.

Itse en voisi koskaan äänestää homoa mihinkään tehtävään. Ja käsittääkseni minulla on oikeus tämä sanoa.

Eipä silti, Itsenäisyyspuolue on vähän samanlainen vitsi kuin Tynkkynen. :) Ja demarit se vasta iso vitsi onkin. Edustaa hyvinvoivaa ylempää keskiluokkaa, jota ei maailman murheet heiluta. Eli kokoomuksen sisarpuolue. Kepu hoitaa maanviljelijäin rahat eikä puutetta tule koskaan olemaan kun vaan on maapala johon tukea veronmaksajilta loputtomiin.

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

Kommenttisi kertoo enemmän sinusta kuin Tynkkysestä tai IPUsta.

Jääköön tähän jälkipolville.

Mohamed Rasal

Mistä tiesit että jälkipolveni seuraavat tätä palstaa?

Käsittääkseni annoin terävän analyysin Tynkkysestä ja Ipusta. Valitan jos se sattui hermoon.

Ipu on huumoripuolue ja nyttemmin kai ei edes rekisteröity puolue? Pitäisi puhua täsmällisemmin eli voisitko korjata profiiliisi, että puoluerekisterin ulkopuolinen Itsenäisyyspuolue? Huumoripuolue.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #6

Onko Mohamed jostain kateellinen tai katkera Ipulle?

Kannattaisi seurata, mitä ongelmia globalisaatio on aiheuttanut monelle pienelle maalle. Esim. demokratiaa, joka on joskus ollut suomalaisten ylpeys, memetetään pala palalta EU-komissioille ja suuryhtiöille.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #7

"Onko Mohamed jostain kateellinen tai katkera Ipulle?"

Sano Mosse vaan - niin muutkin tekevät.

Joskus sitä huokaa kun luulee ja uskoo tietävänsä suomalaisesta ajatusmaailmasta jotakin.

Sitten tulee kommentti, että olen nyt kateellinen jostakin. Katkera. Ja havaitsee ettei todellakaan ymmärrä joittenkin ajatusmaailmaa.

Siis kateellinen ja katkera kenelle? Jollekin yhdistykselle? Puolueelle?

Huvittaviin asioihin ei voisi ottaa kantaa ellei ole katkera tai kateellinen?

Epäilenpä nyt samalla lokistiikalla että Nina Palomäki on mulle kateellinen. Ja paljon on todellakin syytä.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La Vastaus kommenttiin #8

Luulen, että sulla ei ole edes mitään tietoa Ipun ohjelmasta.

Mitä mieltä muuten olet itse EU:sta ja TTIP:stä? Tai Natosta?

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Itse olen aikeissa kirjoittaa siitä, miksi puolueen pitäisi olla instituutio.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä nyt IPUlaisten pitäisi vähitellen jo tajuta, että muutosvoimia täytyisi alkaa yhteen rakentamaan, viimevaaleissa ei ei näille immenruusuille kelvannut vaaliliitotkaan.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Suomeen tarvittaisiin Puolue jolla on selkäranka ja joka ajattelee SUOMEN VALTION parasta ei jonkin sen viiteryhmän. Harmi vaan kun tuo valta tuppaa korruptoimaan. Poliittisen kentän keskellä olisi varmaan paras paikka, Hyviä asioita sieltä täältä, jätettäisiin ne turhat intoilut pois

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Ihmisten pitäisi ymmärtää valtansa ja kilpailuttaa päättäjiä (ja puolueita).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset