AkseliErkkila Kansallinen

Rakas Suomen Kuvalehti

Hyvä Suomen Kuvalehti (SK). Tässä kirjoituksessa haluan vakuuttaa teidät siitä, että kirjoittelunne Kittilän kuntapolitiikasta vaatii pikaista uudelleenarviointia. Lienette muodostaneet kantanne kovin varhaisessa vaiheessa koko sopan alkamista, itse asiassa ennen kuin perunoitakaan oli kuorittu. Eipä tainnut olla vielä edes selvää, tuleeko tästä kala- vaiko lihakeitto, kun jo halusitte mukaan kokkaamaan. Nyt tuloksena on keitoista kamalin, nimittäin kesäkeitto, jota muistan kerran koulussa tarjotun. Keskuskeittiön väki ymmärsi ylijäämäruuan määrän perusteella olla tarjoamatta moista soppaa toista kertaa, ja niin vältyin kesäkeiton kauhuilta.

 

Vaikka Kittilän kunnanvaltuustossa on väitetty olevan ”äärimmäistä pahuutta”, ei asia ole niin. Emme me syö koiranpentuja, emmepä edes manaa sielunvihollista avuksemme. Emme myöskään suunnittele irtautumista Suomesta omaksi Kittilän Demokraattiseksi Kansantasavallaksi, vaikka aihetta alkaa pikku hiljaa olla.

 

Suomen Kuvalehden harjoittama asioiden vääntely

 

Juttunne ovat sanalla sanoen ala-arvoisia. Uutisoitte päätöksentekoamme mm. seuraavalla tavalla: ”Kittilän kunnanjohtajan johtamistaitoja on arvioitu ilman henkilökunnan kuulemista”. Kunnanjohtajan irtisanomista koskevassa päätöksessä hänen suhteensa alaisiinsa ei ollut irtisanomisperuste, vaan kyseessä oli luottamushenkilöiden ja kunnanjohtajan välinen luottamuspula. Toisin sanoen henkilökunnan kuuleminen, vaikka se ylevältä kuulostaakin, ei kuulunut asiaan millään tavoin. Koulunsa käyneet toimittajat tämänkin varmasti ymmärtävät, mutta jostain pitänee teidänkin juttunne repimän.

 

Samoin on toistuvasti unohdatte todeta syyt luottamuspulalle. Kerrotte kyllä entisen kunnanjohtamamme tehneen tutkintapyynnön hissiyhtiön toimitusjohtajasta. Ette kuitenkaan koskaan muista mainita, ettei kunnan luottamushenkilöille puhuttu halaistua sanaa tästä toimesta kuin vasta jälkikäteen. Tilapäistä valiokuntaakin syytitte alusta asti ”potkulautakunnaksi”, vaikka valiokunta olisi voinut päätyä aivan muuhun tulokseen kuin irtisanomiseen. Itse olin aidosti kahden vaiheilla, josko asiassa tulisi päätyä lievempiin toimiin kuin tapahtui. Lokakampanja Kittilää vastaan kuitenkin teki selväksi, että kovemman linjan mukaan on mentävä, ja uskon tämän vaikuttaneen myös valiokunnan jäseniin.

 

Lehdet tutkintapyyntöjä tekemässä

 

Viimeisimpänä käänteenä teitte tutkintapyynnön Kittilän vt. kunnanjohtajasta. Nyt viimeistään voidaan todeta, ettette ole puolueeton uutisoija. Kittilän kuntapoliitikkoja on syytetty hyväveli-järjestelmäksi, mutta taitavat hyvät veljet löytyä jostain aivan muualta kuin valtuustosta, josta en tuntenut itsekään ennen vaaleja juuri ketään.

 

Tutkintapyyntönne taustalla on Eilavaaran lasku, joka salattiin. En voi puhua salauspäätöksen tekijän, vt. kunnanjohtajan puolesta, mutta teknisesti lasku salattiin samoin perustein joita käytettiin kunnanhallituksen hyllytyspäätöksessä. Lasku on esitutkintamateriaalia. Valtuuston puheenjohtaja jääväsi kunnanhallituksen ”koska kunnanhallituksen toimia tutkitaan”. Jääväyspäätöstä puolustatte, mutta laskun salaamista moititte. Laskuun on lehden mukaan annettu ”muutamien valtuutettujen” tutustua. Tosiasiassa siihen voi kuka tahansa valtuutettu tutustua.

 

Ei auta itku markkinoilla

 

Ihmettelen suuresti muutamien tahojen, etenkin teidän, intoa jatkaa jupakkaa ja luoda siihen uusia rönsyjä. En väitä, että luottamushenkilöpuolellakaan oltaisiin kaikki tehty oikein. Sen, oliko päätös tehty oikeassa järjestyksessä ja pykälien mukaan, ratkaisee kuitenkin hallinto-oikeus, eikä asian paisuttelu auta ainakaan kittiläläisiä. Meillä on ennestäänkin huolia SOTE-uudistuksen sekä tulevien kuntien rahoitusleikkauksien kanssa.

 

Ottaen huomioon saunanlämmitystarpeiden jo ennestään mittavan määrän sekä sähkökiukaiden huomattavan levinneisyyden, pyydän teidän mitä kohteliaimmin suuntaamaan huomionne muualle, mikäli ette vieläkään osaa kirjoittaa objektiivisesti.

 

T. Akseli Erkkilä,

Kunnanvaltuutettu ja metsurin poika

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Metsurin poika loukkaa kasvissyöjiä ja mummovainaatani, joka teki erinomaisen herkullista kesäkeittoa, pahemmin kuin toimittajia. Isänsä varmasti opetti kiehisten vuolemisen ja taisi kuivia tuohiakin olla, kun ei ole kantapään kautta joutunut oppimaan että päällystetty aikakauslehtipaperi on sytykkeenä surkeaa. Hatunnosto kuitenkin yrityksestä. Jos koko teksti olisi kirjoitettu yhtä viihdyttävästi kuin alku- ja loppuvirkkeet, ontuvat vertauskuvat eivät olisi häirinneet lainkaan. Jatka yrittämistä, varmasti se ote löytyy vielä.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

No mutta Akseli;sehän onkin Suomen kuvalehti. Kannattaa katsella vain kuvat. Jutuista osa on jo "häiveSeiskaa". Toki Kittilä on aika aseeton ja voimaton kuitenkin valtakunnallisen julkaisun jaloissa. On valitettavaa, että lehteä hyväksikäyttäen voi joku toimittaja levittää harhaista ja toimittajan omiin intohimoihin nojaavaa informaatiota. Sytykkeenä met emmä lehtiä ylipääthän tartte vasteestäkhän. PS. Onko hauki vielä kiimasa Kuivasalamela?

Elijas Bijur

Arvoisa kunnanvaltuutettu unohtaa tahi tahallisesti sivuuttaa koko skisman peruskysymyksen. Kaikki on lähtöisin Jouni Palosaaren toiminnoista ja kähminnöistä hissiyhtiössä, joka ei tuota kunnalla yhtikäs mitään, kun vastaavasti Rukalla kunta saa vähintään miljoonan vuodessa. Pienempi keskus ja samankaltaiset investoinnit ym. ovat kyseessä.

Suomen Kuvalehti ei ole syyllistynyt kuin asiasta tiedottamiseen. Kun kunnan hallitus ja laittomasti erottivat kunnanjohtajansa. Kunnallisliitto oli jopa kahdesti ohjeistanet kuntaa toimimaan asiassa lain mukaisesti. Mutta kun asiat, erään hallituksen jäseneen sanoin, on totuttu aina hoitamaan oman porukan kesken, niin mitä suomen paras kunnallisasiain laintuntemus nyt sitten painaa?

Ehkäpä hallituksen ja valtuuston jäsenet tuomitaan, omavastuullisesti, korvaamaan kunnalle aiheutetut vahingot, sillä eivät ne vakuutukset rikollisesta toiminnasta aiheutuneita vahinkoja korvaa!

Ja jos saan neuvoa kuntaa, niin antakaa sille Palosaarelle monoa, sillä siellä on paljon enemmän sählinkiä kuin vain hissihankinnat. on varmasti eri yhtiöiden suosimisia ja niihin liittyviä rahajärjestelyjä. Tosin poliisihan on jo tutkinut Palosaaren lähipiirin tilitkin, Se on hyvä, se!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset