AkseliErkkila Kansallinen

Mistä kohkattaisiin seuraavaksi?

Jahas, se meni läpi. Nimittäin ”tasa-arvoinen avioliittolaki”, eli laki homoavioliitoista. Itse en kannattanut kyseistä lakia lähinnä adoptio-oikeuden vuoksi, eikä käsitykseni muuksi muutu, omantunnonasia kun on. Sen sijaan en ole jaksanut lakata ihmettelemästä, kuinka näin merkityksetön laki on voinut vallata koko poliittisen keskustelun, ainakin somen puolella. (Homoavioliiton puolustajat käyttivät osaperusteluinaan sitä, että muutos nykyhetkeen ei ole lopulta suuri.)

Seurattuani esimerkiksi poliittisten nuorten keskustelua olen todennut, että esimerkiksi sosiaali- ja terveysuudistus, joka vaikuttaa kaikkiin suomalaisiin sekä on vaarallinen sekä alueelliselle tasa-arvolle että lähidemokratialle, käytännössä unohtui avioliittorummutuksen tieltä. Nuorisojärjestöjen puolelta asian ymmärrän, sillä ovathan sukupuoliasiat tietyssä iässä suurimman kiinnostuksen kohteena. Mutta tähän hullunmyllyyn riensivät myös emopuolueet, miksi? Eikö suurempia asioita ole tapetilla?

Syy selviää jo uutisia lukemalla. Kaikki suurimmat puolueet ovat uuden SOTE-lain perusperiaatteiden takana, ja uusliberaalia talouspolitiikkaa ei haasta juuri kukaan. Siksi tunteisiin vetoava, helposti ymmärrettävä lakiesitys on tarjonnut poliitikoille helpon keinon erottautua toisistaan, muita eroja kun on tätä nykyä hankala löytää. Tätä korttia on käyttänyt varsinkin Timo Soini sekä vihreät.

Mitäs kulisseissa sitten on tapahtunut? Juha Sipilä on ilmoittanut aikovansa myydä valtion omaisuutta elvyttääkseen. Pääministerisuosikki Sipilä aikoo siis myydä tuottavaa pääomaa, jonka tuotto on paljon suurempi kuin valtionlainojen korot. Suomi on allekirjoittanut NATOn isäntämaasopimuksen, joka käytännössä tuo meille kaikki sotilasliiton haitat ilman hyötyjä. Kaikki suuret puolueet ovat pysyneet vaiti TTIP-sopimuksesta, joka siirtää päätösvaltaa ulkomaisille yhtiöille ja lakimiehille.

Alkaako someväki kohissa seuraavaksi jostakin edellä mainitusta aiheesta? Tuskin. Seuraavaksi varmaankin aloitetaan purnaaminen alkoholilakia tms. vastaan, ja pukumiehet voivat kuristaa maaseutua ja nakertaa hyvinvointivaltion pohjaa kuten ennenkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Katsot itse olevasi tämän "someväen" yläpuolella? Vaikka bloggaat ja kohkaat kohkaamisesta? Ota nyt sitten esiin noita muita tärkeitä asioita innokkaasti ja perustellen.

Käyttäjän AkseliErkkil kuva
Akseli Erkkilä

www.akselierkkila.fi

Tuolla nyt esimerkiksi on viimeaikaisia kirjoituksiani.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

"en ole jaksanut lakata ihmettelemästä, kuinka näin merkityksetön laki on voinut vallata koko poliittisen keskustelun, ainakin somen puolella"

Kuule tämä vaikuttaa ilmapiiriin, jota hengitämme, ja se jos mikä on tärkeää.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Todennäköisesti jenkit haaveilevat sukupuolinetraalista yhteiskunnasta. Kehitysaskelina voisi olla se, että lapsia tuotetaan keinohedelmöityksenä laboratorioissa ja sieltä niitä voi ostaa. Ihmisten ei enää itse tarvite huolehtia lasten teosta. Myös tunne-elämä perheissä katoaa, sillä lapsiin ei kohdistu enää yhtä suurta tunnelatausta kuin ennen. Perheiden yhtenäisyys rakoillee, kun lapsi tilataan tai ostetaan ulkomailta tai jostain tehtaasta.

Eiköhän tämä homolain läpimeno liity EU ja NATO politiikkaan, joilla jenkit ovat luomassa omaa ihanaa yhteiskuntaansa. Siinä yhteiskunnassa ihmiset toimiva robotteina ilman tunteita ja markkinatalouden jumala ja raha on kaikista ratkaisevimmassa asemassa. Sitten siellä ylimpänä on eliitti, joka jakaa käskyjä ja hallitsee omaa ihanneyhteiskuntaansa, jossa vain heillä on valta.

Ei mulla muuta.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Pistä vähän foliohattuusi enemmän pintaa, sillä erilaisten tutkimuksien mukaan kloonattu tai muuten vaan kopioitu Dolly-lammas kuoli samanikäisenä kuin sen emä taikka sitten se kuoli nopeutettuna solumuuntumisena kuten esimerkiksi elokuva "Jack" ja siinä pääosassa ollut Robin Williams.

Kantasolututkimuksissa ollaan kohkaistu kauan ja pelätty, että mitä jos kehitettäisiin uudelleen Hitler takaisin eloon vaikka tasan tarkkaan tiedetään, ettei samanlainen pahuuden ihminen voi syntyä vaan riippuu paljon ympäristöstään vaikuttavia tekijöitä mutta sen sijaan jos syntymästä asti on ollut erilainen tunnevetoa samaan sukupuoleen, niin sitä ei pystytä erottamaan millään eheytyskeinoin tai millään tavalla.

Olen aikaisemmin asettanut kysymyksen karkeasti:

Jos ihmiseltä revitään kaikki lihat, luut ynnä muuta, niin mitä jää jäljelle? Ihmissielu, kun me katsotaan haaroihimme, mitä me näemme sieltä? Emme mitään. Me valitsemme sen sielun, kenen kanssa viihdymme, siinä ei määrää mitkään sukupuolet.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala
Mohamed Rasal

Sipilä myy sen valtion omaisuuden kuitenkin venäläisille. Joka tapauksessa jollekin ulkomaiselle valtionyhtiölle tai rosvojengille. Niikuin autokatsastus ja lannoitekaivokset ym.ym.ym.

Käyttäjän Yhteiskuntajutustelija kuva
Janne Koski

Vastaus otsikon kysymykseen: seuraavaksi voitaisiin kohkata enemmän Natosta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Tähän on kiinnitetty huomiota: Kun talousasioista päättää pitkälti "talousviisaiden" joukko, niin mitä jää demokratiasta jäljelle?

Todellisten kysymysten, eli talouskysymysten sijaan kansalle tarjotaan erilaista elämänpolitiikkaa. Voimme kohkata elämäntapavalinnoista, kun varsinaisia poliittisia kysymyksiä emme pääse käsittelelmään. Voimme kohkata esimerkiksi kasvissyönnistä tai eläintensuojelusta.

SEksistä kohkaamista voisi jatkaa tällaisella. "Hyväksyttekö nämä ihmiset" keskustelulla
http://keskustelu.suomi24.fi/node/12970974

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Tuo mun edellinen kommentti oli osin ärtymyksen purkaus ja sitä ei kannata ottaa täysin vakavasti.

Veikkaan, että seuraavaksi kohkataan siitä, onko geenimanipulaatio ok vaiko ei. Jenkki-meininkiähän Suomeen ollaan ajamassa kuten muuallekin Eurooppaan, joten geenimanipulaatio voisi olla seuraava askel. Yksityiskohtaisemmin sanoen, vaikkapa lihakarjalle annettavat hormonipiikit, jolloin ne kasvavat tuplakokoisiksi voisi olla yksi mietinnän aihe. Ja tottakai Monsanton viljansiemenet ovat yksi asia, jolle lähitulevaisuudessa tullaan hakemaan "kansan hyväksyntää" (eli asia ajetaan eduskunnassa väkipakolla läpi, vaikka enemmistö tavallisista kansalaisista olisi sitä vastaan).

Geenimanipulaatioon liittyy sama näkökulma kuin homoliittoihin. Pitää miettiä mikä on luonnollista ja mikä ei. Geenimanipulaatiolla ihminen sotkee biologian perusasioita eli muuttaa tällä planeetalla vuosituhansien ajan vallinneita lähtökohtia. Homojen oikeus perustaa perhe on myös (vaikka sitä kuinka joku yrittäisi muuksi muuttaa), luonnoton kehityskulku. Homo ei voi tehdä lapsia, joten homoilla ei luonnollisissa oloissa ole mahdollisuuttaa perustaa perhettä. Eli siis biologian perusasioita on nyt ihminen muuttelemassa ja sen järkevyydestä voidaan olla puolesta tai vastaan. Itse olen sitä vastaan.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

No, tämä tuli nyt jälkiviivästyksenä. Sillä vastaan jokaiseen viestiin, jonka näen tarpeelliseksi vastata. Jos olisit halunnut vastata jatkona, olisit vaan klikannut omaan kommenttiisi "Vastaa" ja korjannut ylimääräisenä vastauksena.

Edelleen tiedeyhteisössä ei olla valmiita hyväksymään sitä, että jos kantasoluista kehitettäisiin kloonaamalla kokonainen ihminen ja katsotaan sen toimivuutta, koska se sotii eettisiä arvoja vastaan. Mutta kädenraajoista, jaloista, keuhkoista, suoleista, verisuoneista, maksoista, haimoista voitaisiin olla samaa mieltä, että kasvattamalla varaosia ihmisille pelastettaisiin suuri osa ihmisten elämää mutta sen sijaan poliittiset kannat nostivat Hitler-kortin esille... Voivoi.

Käyttäjän JuhaOjala kuva
Juha Ojala

Huhhuh. Voihan sielut valita toisensa ja sen jälkeen sielut ovat yhdessä, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että homopari ei voi luonnollisin keinoin saada lasta, joten on biologisten sääntöjen vastaista jos homot voivat adoptoida lapsen.

Eihän tuossa ole mitään epäselvää.

Ja jos on siittiöitä ja munasolu, niin niillä aineksilla voi tehdä lapsen ilman mitään kloonaamisia. Onhan kaikenlaisia spermapankkeja olemassa... itse puhut nyt hieman kummallisia puheita.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #11

Ei luonnollisesti, ei myöskään muumimuki, eikä itsenäiset naisetkaan ilman spermapyyntöjä. Eikä ole olemassa eronneita pareja, jotka rakastuvat samaan sukupuoleihin ole olemassakaan edelliseltä avo- tai avioliitolta biologisia lapsiaan. Ruotsissa olen tavannut sateenkaaripariskunnan, he voivat erittäin tasapainoisesti ja ovat olleet iloisia ja takana ollut lapsiakin. Siitä tapahtumasta on kulunut jo 17 vuotta aikaa.

Mihin aikajanaan jäit juuttumaan? Minä olen lukenut sellaisen kirjan lainattuani kirjastolta, joka oli painattu muistaakseni vuonna -87, silti 27 vuotta myöhemmin kuvitellaan, ettei näitä olisi eri tavoin hedelmöityksiä tai sateenkaariperheiden yhdistymisiä olisi tapahtunut? Entä ennen julkaisukirjojen painamisen sitä ennen? En ole ihan varma lukemissani kirjoissa vuosimääriä, sillä luin niitä saadakseni ymmärrystä ja ihmisten tarpeesta identiteetistään.

Siihen tietämättömyyteen uskon, sillä siihen aikaan nettiä ei ollut eikä tietoja ole jaettavana kuin ainoastaan kirjastojen kautta ja aika pieni osa ihmisistä tiesi etsiä aihetta juuri sieltä kirjastosta -80 lopulta. Ei unohdeta myöskään sitä, että 70-luvulla oli vielä homoseksuaalisuus rikos ja pääteltiin passittaa mielenterveyssairaalaan.

Nykyään ei tarkastella sukupuolen mukaan vaan katsotaan sitä potentiaalista paria, että onko heistä vanhemmuuteen ja pystyvätkö he antamaan rakastavan perheen ja turvallisen kodin, siinä ei katsota sukupuolta. Jos vetoat heterouteen, niin yhtä hyvin voidaan etsiä niistä kelvottomista vanhemmista välinpitämättömyyttä, juoppoutta, hoitamattomuutta kuten siitä aikaisemman uutisen Eerikan tapauksesta, me emme ikinä voida tietää varmasti. Heteroilla kuin homoseksuaaleillakin on omat virheensä niinkuin kaikillakin, mutta kaikki eivät vaan sovi siihen. Ei homoseksuaalit huvikseen rupea perustamaan perhettä tuosta vaan omaksi huvikseen. Muille se on kauhistus mutta toisille ovat valmiit olemaan vanhempia ja ei ole kauhistusta lainkaan.

Jos mietit, että miksi valitsen kummallisia puheita.

Jos olisin poika mutta syntynyt tytöksi, kyllä minä haluan myöhemmin korjattavaksi pojaksi. Sama päinvastoin, mutta se ei kuitenkaan ole oma syyni vaan synnyin väärään sukupuoleen enkä ole voinut valita mihin haluan. Ei siinä ole mitään epäselvää. Eläinten ryhmissäkin tunnetaan näitä poikkeavuuksia ja niitä ei varmasti ole mainostettu missään peruskoulujen kirjoissa. Koska ne ovat liian mutkikkaisia selitettäviksi.

Muistetaan vielä se, että internetin valtakausi alkoi vasta 90-luvun loppupuolella ja kasvoi suureksi siinä 1995-luvun jälkeen.

Pulinat pois, äänestys päättyi jo ja paras totutella siihen muutokseen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

P.S. Homolaki ei suinkaan ole mennyt läpi vaan nyt se palaa eduskunnan suureen valiokuntaan uuteen äänestykseen ja myöhemmin takaisin eduskuntaan, jos valiokunnassa äänestystulos on sille myönteinen.

Laki astuu voimaan aikaisintaan vuonna 2017, jos se on seuraavan hallituksen hallitusohjelmassa.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

"Mistä kohkattaisiin seuraavaksi?" kysyy blogisti. Nyt kansalaiset ja Stubb voisivatkin aloittaa kampanjan vapaan kielivalinnan puolesta, josta tehty kansalaisaloite tulee ehkä jo seuraavaksi eduskuntakäsittelyyn. Stubbhan sanoi kannattavansa pohjoismaista käytäntöä ja suvaitsevuutta.- Tai olisiko sittenkin niin, että tämänpäiväisten suvakkien suvaitsevaisuus olisikin kovin valikoivaa? Takinkääntäjiä ja sanansa syöjiähän poliitikoissamme riittää.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jos listataan tärkeysjärjestyksessä ne asiat , mistä pitäisi kohkata, ne ovat talous, talous ja talous. Toisaalta, jos keskustelun taso muodostuu samaksi kuin tässä sukupuolineutraalin avioliittolain synnyttämässä, on viisainta, että taloudesta, taloudesta eikä taloudesta ei missään nimessä kohkata. Mutta jääväthän jäljelle ne vanhata tutut:
- EU
- Venäjä
- Ilmasto ja sää
- Poliittiset virkanimitykset
- Suomalaisen hiihdon taso
- jne. jne.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Hassua, että homot haluavat kiihkeästi avioliittoon, kun eläminen vapaassa parisuhteessa on jo kauan ollut yleinen trendi. Pitäkööt minun puolestani liittonsa, mutta kohkaamisen suhteen viittaan Jaakko Aaltoon edellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset